9 τρόποι για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της σελίδας σας

Αυτό το άρθρο είναι ένας συνοπτικός οδηγός για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της σελίδας σας χωρίς να κατακλυστείτε από τον τεράστιο αριθμό συμβουλών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Ορισμένες θα φανούν αρκετά προφανείς, αλλά μην υποτιμάτε τη δύναμη της συνεπούς εκτέλεσης και των μικρών καθημερινών βελτιώσεων.

Παρόλο που υπάρχουν πολυάριθμοι τρόποι για να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας στο διαδίκτυο, εδώ είναι ένας κατάλογός με τις 9 κορυφαίες ενέργειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε ακριβώς αυτό.

Περιεχόμενα

 

1. Χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν δεν έχετε ακολούθους, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσετε να τους δημιουργείτε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το κλειδί για την προώθηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας, οπότε είναι σημαντικό να τα εκμεταλλευτείτε.

Οι ιστότοποι και οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Pinterest και το Instagram, είναι εξαιρετικοί τρόποι για να δημιουργήσετε μια οπαδότητα ανθρώπων που θα ενδιαφέρονταν για το εμπορικό σας σήμα.

2. Δημοσιεύστε τακτικά

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κάνετε τους ανθρώπους να επιστρέφουν στον ιστότοπό σας είναι να δημοσιεύετε νέο περιεχόμενο σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να είναι ένα άρθρο, ένα βίντεο, ένα infographic ή ένα podcast.

Προσθέτοντας φρέσκο περιεχόμενο για το κοινό σας, θα το βοηθήσετε να συνεχίσει να ασχολείται με την επιχείρησή σας ώστε να επιστρέψει για περισσότερα.

3. Να έχετε συνεπή σχεδιασμό και ύφος

Η ύπαρξη ενός συνεπούς σχεδιασμού και ύφους είναι το κλειδί για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Δείχνει ότι ενδιαφέρεστε αρκετά για το κοινό σας ώστε να σκεφτείτε αυτά που λέτε.

Σας κάνει επίσης πιο ανθρώπινους. Θέλετε να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη ώστε οι άνθρωποι να συνεχίσουν να επιστρέφουν στον ιστότοπό σας. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να νιώθουν ότι σας γνωρίζουν και ότι μπορούν να ταυτιστούν μαζί σας.

4. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για τις μηχανές αναζήτησης

Οι καλά βελτιστοποιημένοι ιστότοποι αποκτούν όλο και περισσότερη επισκεψιμότητα με την πάροδο του χρόνου, και αυτό σημαίνει περισσότεα leads και πωλήσεις. Χωρίς SEO, οι χρήστες δεν θα μπορούν να βρουν τον ιστότοπό σας και όλη η σκληρή δουλειά σας θα πάει χαμένη.

Για να επιτύχετε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης, ο ιστότοπός σας πρέπει να αξίζει να κατατάσσεται ψηλά. Η Google ενημερώνει συνεχώς τους αλγόριθμούς της και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τους ιστότοπους. Αυτές οι συνεχείς αλλαγές σημαίνουν ότι το SEO δεν είναι μια εφάπαξ εργασία αλλά μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Για να πετύχετε με την πάροδο του χρόνου, πρέπει να βελτιστοποιείτε συνεχώς τον ιστότοπό σας.

5. Επισκέπτες σε δημοφιλή ιστολόγια της ειδικότητάς σας

  1. Κάντε μια αναζήτηση στο Google για το θέμα ή τον κλάδο σας.
  2. Ελέγξτε τα ιστολόγια στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης.
  3. Επισκεφθείτε αυτά τα ιστολόγια και αφήστε ένα σχόλιο σε ένα δημοφιλές άρθρο, παραπέμποντας στον ιστότοπό σας. Βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε αξία στο ιστολόγιό τους και μην αφήνετε σχόλια spam όπως “Υπέροχη ανάρτηση, ευχαριστώ!” ή “Συμφωνώ μαζί σας 100%!”.
  4. Επικοινωνήστε μαζί τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσκαλώντας τους να γράψουν ένα guest blog post που θα δημοσιευτεί στο blog σας και συμπεριλάβετε συνδέσμους πίσω στον ιστότοπό τους.
  5. Γίνετε μέλος σε σχετικά φόρουμ του τομέα σας όπου μπορείτε να παρέχετε χρήσιμες πληροφορίες και να απαντάτε στις ερωτήσεις των ανθρώπων. Για άλλη μια φορά, βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας στην υπογραφή σας (στο κάτω μέρος των δημοσιεύσεών σας).

6. Backlink από αξιόπιστους ιστότοπους

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποκτήσετε περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας είναι η δημιουργία backlinks από αξιόπιστους και έγκυρους ιστότοπους.

Το backlink είναι ένας σύνδεσμος που κατευθύνεται προς τον ιστότοπό σας. Τα backlinks αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης έννοιας που ονομάζεται “link building”.

7. Δημιουργήστε πολύτιμο περιεχόμενο που οι άνθρωποι θέλουν να διαβάσουν

Οι μηχανές αναζήτησης λατρεύουν το καλό περιεχόμενο επειδή προσελκύει αναγνώστες στον ιστότοπό σας. Όταν δημοσιεύετε μια νέα ανάρτηση στο ιστολόγιο, οι μηχανές αναζήτησης θα την ευρετηριάζουν και θα τη συμπεριλαμβάνουν στα αποτελέσματά τους για τις σχετικές αναζητήσεις.

Αν γράφετε για ένα θέμα που ενδιαφέρει τους ανθρώπους του κλάδου σας, περισσότεροι άνθρωποι θα ενδιαφερθούν για τον ιστότοπό σας και για όσα έχετε να πείτε.

Όσο πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον είναι το περιεχόμενό σας, τόσο πιο πιθανό είναι να το κοινοποιήσουν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να παραπέμψουν σε αυτό από τα δικά τους ιστολόγια ή ιστότοπους. Δημοσιεύοντας ποιοτικό περιεχόμενο σε τακτική βάση, θα δείτε αύξηση της επισκεψιμότητας με την πάροδο του χρόνου.

8. Μην ξεχνάτε τις μηχανές αναζήτησης – βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το Google Analytics

Αυτό σας δίνει πληροφορίες σχετικά με το από πού προέρχεται η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και ποιες λέξεις-κλειδιά πληκτρολογούν οι χρήστες για να σας βρουν. Αυτό θα σας επιτρέψει να δώσετε προτεραιότητα σε ποια κανάλια μάρκετινγκ να αφιερώσετε χρόνο.

Για παράδειγμα, αν ξοδεύετε πολύ χρόνο για την προώθηση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος στο Pinterest, αλλά κανείς δεν το επισκέπτεται ποτέ, μάλλον δεν αξίζει να ξοδέψετε χρόνο σε αυτό. Είναι προτιμότερο να εστιάσετε τις προσπάθειές σας σε κανάλια μάρκετινγκ που οδηγούν ήδη σε επισκέπτες και πωλήσεις.

9. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς τις κινητές συσκευές

Ο ιστότοπός σας είναι το θεμέλιο όλων των προσπαθειών σας για μάρκετινγκ περιεχομένου. Εάν ο ιστότοπός σας είναι δυσκολοπεριηγήσιμος, προσφέρει κακή εμπειρία χρήσης, δεν κατατάσσεται καλά στις μηχανές αναζήτησης ή δεν είναι φιλικός προς τα κινητά, δεν πρόκειται να προχωρήσετε πολύ μακριά με το μάρκετινγκ περιεχομένου σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς τα κινητά. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Mobile-Friendly Test της Google για να ελέγξετε αν ο ιστότοπός σας πληροί τα πρότυπα φιλικότητας προς τα κινητά. Αν δεν το κάνει, θα έχετε πολλή δουλειά να κάνετε!

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας φορτώνει γρήγορα. Εάν ο ιστότοπός σας αργεί πολύ να φορτώσει, οι χρήστες θα κάνουν κλικ μακριά. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο από την Pingdom για να ελέγξετε πόσο χρόνο χρειάζονται οι σελίδες του ιστότοπού σας για να φορτώσουν και να εντοπίσετε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσής τους.

 

Αν εφαρμόσετε όλες τις συμβουλές εδώ, η επισκεψιμότητα της σελίδας σας θα αυξηθεί. Όλα είναι θέμα συνέπειας και υπομονής. Ναι, ορισμένες από αυτές τις συμβουλές μπορεί να σας φαίνονται απλές και προφανείς, αλλά είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι αγνοούν το “προφανές”. Αν μη τι άλλο, μην το κάνετε αυτό! Στην πραγματικότητα, διαβάστε ξανά αυτό το άρθρο σε ένα μήνα από τώρα. Να θυμάστε ότι οι μικρές καθημερινές βελτιώσεις αθροίζονται με την πάροδο του χρόνου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

reading more...